Ahmet Maranki havucun faydalarını anlattığı şifalı bitkiler kitabında havuç pilakisi yemeğini ısrarla tavsiye ediyor.
Faydaları: Havuç düzenli olarak tüketilirse vücudun akciğer kanserine yakalanma riskini minimum seviyeye indirilir. Havuç kandaki iyi ve kötü huylu kolesterol düzeyinin düşürülmesi için faydalıdır. İçindeki yüksek derece lif oranı sayesinde kabızlık için faydalıdır. Böbreğin, beyin ve kalp damarlarının çalışmasını olumlu şekilde desteklemektedir. Havucun kan yapıcı özelliği bulunur. Hamilelerin bol bol havuç yemesi önerilir. Havuçların en güzel tüketim şekli, soyulmadan temiz olarak tüketilmesidir.
Malzemeler: 500 gram havuç, 2 adet orta boy soğan, 6-8 diş sarımsak, 2 adet defne yaprağı, 1 kök zencefil, 1 çay kaşığı zerdeçal, 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 2 adet karanfil, 4 dal taze nane, 2 adetorta boy limon,izteğe göre tuz, şeker.
Hazırlanışı: Soğanı ve sarımsakları zeytinyağı ile sote yaptıktan sonra üzerine baharatları ekleyin.Havuçları halka halka doğradıktan sonra üstüne; limon, az su, isteğe göre tuz ve şeker ekleyin. 20-25 dakika pişirip yemeği soğuk olarak servis edin. İsterseniz üstüne dereotu koyabilirsiniz.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.