Ateşli hastalıkların ardından, yaralanmalar ve bedenin zayıf düşmesine neden olan her durumda, hastalık oluşturmaya fırsat bulamayan bazı virüsler, canlanıp dokuyu işgal ederler. İşgal ettikleri zayıf dokuda, önce ağrı biçiminde belirti verirler. Ardından ağrılı bölgede bir kızarıklık görülür. Kızarıklık zaman geçtikçe sertleşir ve kabarmaya yönelir. Kabarıklığın ortası iltihaplanarak baş verir.
Ahmet Maranki çıban için bitkisel çözümler. - Kara boynuz otu tohumlarını un haline gelene kadar dövün. Bu unla yapacağınız lapa ile çıbanın üstünü örterek sarın.
- Keten tohumu dövüldükten sonra balla karıştırılıp elde edilen lapa ise yukarıdaki kara boynuz otu tohumunun yerine geçer.
- Kudretnarı yağından günde 2 kez çıbanların üstüne sürülür.
- Kuru üzüm, sığırın iç yağıyla merhem haline getirildikten sonra ciltteki yaraların üstüne konursa iltihabı dışarı akıtarak yarayı iyileştirir.
- Marul yaprakları ezilerek lapa halinde çıbanların üstüne konur. Marul yaprakları haşlanarak da kullanılabilir.
- Semizotu lapa haline getirilerek çıbanların üstüne konur.
- Ardıç dalları ezilip kaynatıldıktan sonra elde edilen suya, sıcak su ilave edildikten sonra çıbanların üstüne kompres yapılır.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu