Malzemeler: Her Biri Yaklaşık 200 gr 4 Adet Patates, 6 Çorba Kaşığı Krema, 1 Yumurta Sarısı, Tereyağı, 2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Gravyer Peyniri, 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz, 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Soğan, Kıyılmış Ceviz, Tuz, Karabiber.
Yemeğin Tarifi İyice yıkayıp kuruladığınız patatesleri 4 adet alüminyum folyoya sararak, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 45 dak. bırakın. Pişip pişmediğini sivri bir bıçakla kontrol edebilirsiniz. Henüz sertse 5-10 dak. daha kalsınlar fırında.
Çıkardıktan sonra her bir patatesin üzerinden uzunlukları boyunca bir dilim kesin. Kapak gibi, içlerini oyun, elde ettiğiniz bir çatalla ezin.
Onu, 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı ve 4 çorba kaşığı kremayla birlikte çırpın. Tuz, karabiber attıktan sonra taze soğan ve maydanozu ekleyin. Kıyılmış cevizi de ilave ettikten sonra bu karışımla patateslerin içini doldurun.
Bir kapta kalan kremayı yumurta sarısı ve gravyerle karıştırıp patateslerin yüzeyine paylaştırın. Yağlanmış bir tepsiye döşeyin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin. 10 dak. sonra çıkarıp servis yapabilirsiniz.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
© 2015 Şifalı Bitkiler Sitesi
Ücretsiz Web Sitesi