Malzemeler

Hamur İçin: 125 gr Margarin, 5 Adet Yumurta, 1.5 Su Badrağı Toz Şeker, 1.5 Su Bardağı Un, 2 Çorba Kaşığı Kakao, 1 Paket Kabartma Tozu.

Şerbet İçin: 2 Su Bardağı Su, 1 Su Bardağı Toz Şeker.

Krema İçin: 2 Çorba Kaşığı Un, 2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu, 4 Su Bardağı Süt, 1/2 Su Bardağı Toz Şeker.

Yemeğin Tarifi

Ön hazırlık olarak keki hazırlayın. Margarin, yumurta, toz şeker, un, kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın.Yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin. Şerbeti hazırlayın.1 su bardağı şekerle,2 su bardağı suyu kaynatın. Soğuduktan sonra, kekin üstüne dökün. Keki buzdolabına alın. Kremayı hazırlayın.Bunun için un,pirinç unu,toz şeker ve sütü tencereye alın. Karıştırarak pişirip, soğuk kekin üzerine gezdirin. Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin.Üzerine dövülmüş fındık, fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin.D ilimleyerek servis yapın.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
© 2015 Şifalı Bitkiler Sitesi
Ücretsiz Web Sitesi