Malzemeler: 4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği, 4 adet iri domates, Yarım tatlı kaşığı kekik, 1 limonun suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı esmer şeker, 1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş), Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz, Tuz, karabiber.
Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün.
Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın.
Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin. Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün. Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun. Ilıkken servis yapın.
Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz. Yoksa lezzetini kaybeder. Yemeğinizin daha güzel olması için italyan usulü sarımsakla tatlandırılmış kızartılmış ekmek kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Kategoriler:
Etiketler:
Önceki
Önceki Konu:
Haydari Tarifi
Sonraki
Sonraki Konu:
Fava Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu