Çikolata alırken dikkat edilmesi gereken hususlar.

- Ambalajında içinde bulunan maddeleri belirtilen çikolatalar alınmalı.

- Tanınmayan markaların çikolataları tüketilmemeli.

- Çikolataların üretim ve son kullanma tarihlerine mutlaka bakılmalı.

- Çikolata adı altında satılan farklı ürünleri yanlışlıkla almamak için ülkemizin bilinen ve güvenilir markaları tüketilmeli.

- Açıkta satılan çikolatalar ile son kullanma tarihi ve içinde bulunan maddelerle ilgili etiket bilgilendirmesi olmayan ürünler alınmamalı.

- Üzerinde Türkçe açıklaması olmayan ithal çikolatalar alınmamalı.

- 18-20 derecede, kokulu yiyeceklerin yanına konulmayan çikolatalar alınmalı.

- Sıcaklığa maruz kalmış çikolataların kristal yapısı bozulur, beyaz bir renk alarak, kumlu bir yapıya bürünürler. Bu çikolatalar tüketilmemeli.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
© 2015 Şifalı Bitkiler Sitesi
Ücretsiz Web Sitesi