Çakal Eriği (Prunus spinosa): Genellikle 3 - 4 metreye kadar boylanabilen, beyaz renkte çiçekler açan, bodur bir ağaçtır. Meyveleri iri çekirdekli ve ekşidir. İçerisinde organik asitler, pektin ve şekerler bulunur. Çiçekleri flavon ve glikozitler açısından zengindir. Meyveleri ve yaprakları ise bol miktarda tanen içerir.
Çakal Eriğinin Faydaları ve Etkileri: Çiçeklerinden hazırlanan çay vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar ve kanı temizler. İdrar söktürücü ve bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcıdır. Romatizma ve gut ağrılarını azaltır. Ağız ve boğaz iltihaplarında faydalıdır. Solunum yolu hastalıklarında etkilidir. Meyveleri vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı, grip ve romatizma şikayetlerinde faydalıdır. İshali kesmeye yardımcı olur. Anne sütünü arttırır. Yaprakları da meyvelerine benzer etkilere sahiptir.
Çakal Eriği Nasıl Kullanılır: Çakal eriğinin meyveleri yenebileceği gibi kurutulmuş yaprakları ve çiçekleri de suda kaynatılmak suretiyle kullanılır. Meyveleri de kurutulup suda kaynatılabileceği gibi marmelat ve şurup yapımında da kullanılabilir. Meyve şurubu diş eti ve bademcik iltihapları ve gece altını ıslatma şikayetlerine karşı etkilidir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu