Asya ya da Ortadoğu'da M.Ö. 25 bin-15 bin yılları arasında ortaya çıkan A Grubu'nun ataları ilk vejetaryenlerdir. Yeni taş devri insanlarının yavaş yavaş toprağı işlemeye başlaması ve artık otlarla, bitkilerle beslenmesi yeni bir kan grubunun doğmasına yol açmıştır. Enfeksiyonlara karşı çok dirençli olan bu gruptaki insanların, kolera ve çiçek gibi hastalıkları atlattığı yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bugün Batı Avrupa'da en yaygın olan bu kan grubu en çok Akdeniz, Adriyatik ve Ege bölgelerinde yaşayanlarda görülür. Doğu Asya'da ise A Grubu'nun en yoğun olduğu ülke Japonya'dır.
A Grubu'nun özellikleri: Onlar ilk vejetaryenlerdir. Sindirim sistemi duyarlıdır. Bağışıklık sistemi dayanıklıdır. Yerleşik beslenme ve çevre koşullarına kolayca uyum sağlar. Stresi yenebilir. Güçlü ve sağlıklı kalması için sebze ağırlıklı diyet uygulamalıdır.
A Grubu'nun yemesi gerekenler: Soya proteinleri, tahıl ürünleri ve sebzeler, Balık ya da tavuk eti, Sebze (daha çok çiğ ya da buharda pişirilerek), Brokoli, havuç, balkabağı, ıspanak, sarmısak, Erik, vişne gibi meyveler.
A Grubu'nun yememesi gerekenler: Kırmızı et (Bu gruptakiler et yedikleri zaman ağırlık hisseder, enerji kaybına uğrarlar. Ayrıca et yağ olarak vücutta depolanır.), Sütlü besinler (metabolizmayı yavaşlatır), Salam, sosis, kavurma. Biber, domates, patates ve lahana, Tropikal meyveler, Mandalina, portakal gibi turunçgiller.
Sağlık riskleri: Bağışıklık sistemi, Kalp hastalıkları, Kanser, Diyabet, Sindirim sisteminden kaynaklanan vücut su toplaması.
Uygun sporlar: Tai Chi ( 30- 45 dakika) haftada 3-5 kez, Hatha Yoga (30 dakika) haftada 3-5 kez, Hızlı yürüme (30 dakika) haftada 2-3 kez, Yüzme (30 dakika) haftada 3-4 kez, Dans (30-45 dakika) haftada 2-3 kez, Aerobik (30-45 dakika) haftada 2-3 kez, Gerinme (15 dakika) haftada 3-5 kez.
A Grubu için diyet örneği: Sabah: 1 bardak limonlu su (kalkar kalkmaz), 1 küçük kase sütle karıştırılmış yulaf, 1 bardak greyfurt suyu, Kahve veya ot çayı. Öğle: Beyaz peynirli marul salatası (taze soğan, salatalık, beyaz peynir, limon ve taze nane, marul), 1 dilim ekmek, Elma, Ot çayı. İkindi: 2 dilim limonlu kek, 2 erik, Yeşil çay ya da su. Akşam: Lazanya/Brokoli/ Yoğurt, 1 kadeh kırmızı şarap.
Öneriler: Mümkün olduğunca doğal besin alın. B12 vitamini eksikliğine karşı tedbirli olun. Dozunun yüksek olmaması koşuluyla C vitamini takviyesi alın. (250 miligramı aşmamalı.) Orta yaşlılar günde 300-600 miligram kalsiyum takviyesi almalı. Bildiğiniz gibi vücut demir ihtiyacını kırmızı etten giderir. A grubunun diyetinde kırmızı et bulunmadığı için doktor kontrolünde demir takviyesi yapılmalıdır.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu