Yaşlanmaya karşı vişne ve kiraz yiyin

Anti-aging furyasının yaygın olduğu şu günlerde genç kalmak, yaşlanmamak için en doğal çözümü sonuyoruz. Kiraz ve ekşi akrabası vişnenin faydaları saymakla bitmiyor. Kırmızı- bordo renklerini veren pigment, vücudu hastalıklara karşı koruyor.

Kırmızı- bordo renklerini veren antioksidan antoksiyanin maddesi vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kanser ve kalp hastalıklarının oluşumuna engel oluyor; yaşlanma sürecini yavaşlatıyor. Vişne antoksiyanin maddesi bakımından daha da zengin.

Taze kiraz ve vişne potasyum, C vitamini ve B vitaminleri bakımından zengin.

ABD Teksas'ta yapılan bir araştırmaya göre vişne yüksek oranda “melatonin” de içeriyor. Melatonin doğal olarak vücut tarafından da salgılanan, uykuyu düzenleyen ve yaşlanma sürecini zayıflatan bir antioksidan. Vişne yemek melatonin vücutta melatonin seviyesini yükseltiyor.

Kiraz ve vişnenin diyabet hastalığında şeker seviyesini düşürdüğü, kolon kanserini engellemeye yardımcı olduğu, kas yaralanmalarında ağrıyı azalttığı iddia ediliyor. Geleneksel tıp uygulamalarında gut hastalığının önlenmesi için kullanılıyor.

Bu meyvelerden en iyi şekilde faydalanmak için çiğ yenilmeleri gerekiyor. Taze olarak bulunmadıkları kış aylarında en iyi tüketim şekli ise kuru vişne yemek. Konserveler, hazır satılan vişne suları ise tercih edilmemeli.

İyibilgi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu