Tere Otu (Lepidium sativum): 50 cm'ye kadar uzayabilen, beyaz ya da morumsu renkte çiçekler açan, tadı acı, otsu bir bitkidir. Kalsiyum ve demir açısından oldukça zengindir. Ayrıca, A, C ve D vitaminleri ile uçucu yağ ve glikozitler içerir.
Tere Otunun Faydaları ve Tıbbi Etkileri: İştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Sinirleri yatıştırır ve cinsel isteği arttırır. Bronşları temizler ve öksürüğü keser. Vücut direncini arttırır, halsizliği giderir ve güç verir. Başta grip ve soğuk algınlığı olmak üzere, hastalıklarda iyileşmeyi hızlandırır. Kanı temizler ve kansızlığı giderir. Güçlü bir idrar söktürücüdür. Böbrekleri ve idrar yollarını temizler ve böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı olur. Karaciğer hastalıklarına karşı faydalıdır. Safrayı arttırır. Kandaki şeker oranını düşürücü etkisi ile şeker hastalarına faydalıdır. Sigaranın zararlarını azaltır. Saç dökülmesini azaltır ve kepeği önler.
Tere Otu Nasıl Kullanılır: Taze tere otu yemek ve salatalara katılıp yenebileceği gibi lapa haline getirilip haricen de kullanılabilir. Lapası cilt hastalıklarına karşı faydalıdır. Saçlara sürülürse dökülmesini azaltır. Ayrıca, metabolizmayı hızlandırıcı etkilerinden dolayı Tere Tohumu zayıflamaya yardımcı olarak da kullanılmaktadır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.