Malzemeler: 1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti, 10 Su Bardağı Su, 4 Patates, 2 Havuç, 7-8 Arpacık Soğanı, 1 Küçük Kereviz, 1 Çorba Kaşığı Margarin, 5-6 Karabiber Tanesi, 1 Çorba Kaşığı Un, 3 Yumurta, 1 Limon Suyu, Tuz.

Yemeğin Tarifi

Sebzeleri temizleyip yıkayın. Patatesi iri parçalar halinde doğrayın. Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun. Eti geniş bir tencereye yerleştirip 10 su bardağı su, parates, havuç, soğan, kereviz, karabiber taneleri ve yarım çorba kaşığı tuzu ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 1-1.5 saat pişirin.

Küçük bir tencerede margarini eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun. Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki bardak kadar ilave edin. Küçük bir kasede 3 yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın ve unlu et suyuna ilave edin. Hazırladığınız terbiyeyi haşlamanın üzerine azar azar döküp 2-3 dakika sonra ateşren alın. Sıcak olarak servis yapın.

Önceki
Önceki Konu:
Tantuni Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu