Malzemeler: 250 gr. koyun kıyması, 1 Soğan, Tuz, 2-3 diş sarmısak, 1/2 Kg. yoğurt, 2 Yumurta, 1 Su bardağı ılık su, 1 Tatlı kaşığı tuz, 2 Çorba kaşığı tereyağ, aldığı kadar un.
Hazırlanışı: 2 yumurtayı 1 bardak ılık su ve tuz ilâvesi ile çırpınız. Yavaş yavaş un ilâve ederek katı bir hamur yapınız. Açabileceğiniz büyüklükte bezelere ayırınız. Hamuru 1-1,5 mm.kalınlığında açınız. 4 cm, genişliğinde karelere bölünüz. Soğan rendesi, tuz, karabiber ile kıymayı iyice karıştırınız. Kare hamurlara bu kıymadan koyunuz. Hamurlar üçgen şeklinde kapatın, bir tencereye 6 bardak su koyup bir yemek kaşığı tuz ve yağı ilave edin. Su kaynadığında hamurları içine atıp 15 dak.kadar pişirin. Pişen hamurları kevgirle süzdükten sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu ve yağda yaktığınız biberi ekleyip servis yapabilirsiniz.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.