Malzemeler: 1 litre süt, 75 gr tereyağı, 10 kuru incir, 1 kahve fincanı, buğday nişastası, 3 kahve fincanı tozşeker, Antep fıstığı.
Hazırlanışı: İncirleri yıkayıp iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirleri yumuşayana kadar pişirin. Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağını ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Şeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Dilerseniz iri kırılmış antep fıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.