Malzemeler: 250 gr Nohut, 250 gr Kuşbaşı Kuzu Eti, 1 Demet Taze Sarımsak, 1 Kg Yoğurt, 1 Su Bardağı Su, Tuz.

Sos Malzemesi:1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Çay Kaşığı Haspir.

Yemeğin Tarifi

Akşamdan ıslattığınız nohutu haşlayın. Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın. Ayırdığınız iki sarmısağı ayrı bir kapta yumuşayana kadar haşlayın.

Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin. Hazırladığınız ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ilave ederek pişirin. Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın.

Sonraki
Sonraki Konu:
Tantuni Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu