Kahvaltı: 1-2 dilim az yağlı peynir, 1 tatlı kaşığı marmelat veya reçel veya fındık ezmesi, 3-4 adet yeşil zeytin, 1 dilim çavdar, kepekli veya tahıllı ekmek, ½ adet portakal, domates dilimleri.
Öğle: 1 küçük tabak sebze yemeği, 3 yemek kaşığı bulgur pilavı, 1 kase az yağlı yoğurt , 1-2 dilim çavdar, kepekli veya tahıllı ekmek, salata (1-2 tatlı kaşığı yağ).
İkindi: 1 adet meyve
Akşam: 2 köfte kadar et (tavuk, balık, kırmızı et, hindi), 1 küçük tabak sebze yemeği, ½ kase yoğurt, 1-2 dilim çavdar, kepekli veya tahıllı ekmek, salata (1-2 tatlı kaşığı yağ).
Diğer Öneriler
Günde 2 adet taze ceviz yiyin
Haftada en az iki kere 1 levrek kadar balık tüketin
Yemeklere ve salatalara zeytinyağı veya soya yağı kullanın
Haftada 3-4 kere kuru baklagilleri beslenmenize ekleyin
Bulgur kolesterolün düşmesinde size yardımcı olabilecek en faydalı tahıldır
Meyve olarak tercihiniz turunçgiller (portakal, limon suyu, greyfurt vb...) olsun
Değişik renkte mevsime uygun sebzeleri tercih edin
Makarna, pirinç ve ekmeği kepekli veya esmer
Her gün 60 dakika yürüyüş veya egzersiz
Süt, peynir ve yoğurt tüketirken az yağlı olanlarını satın alın
Çiğ sebzeleri serbest yiyerek kolesterolünüzü daha kolay düşürürsünüz.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.