Reflü: Reflü Hastalığı, midede bulunan asidin mideden yukarıya doğru yani yemek borusuna ve boğaza doğru gelmesidir. Bu mide asidi yemek borusunu tahriş eder ve hastada bir yanma hissi uyandırır.
Reflünün Nedenleri: Normalde midenin girişinde mide asidinin yemek borusuna kaçmasını önleyen bir kapak görevi gören bir kas vardır. Reflü Hastalığında, bu kaslar sık aralıklarla gevşer ve mide asidinin yemek borusuna kaçmasına neden olur.
Reflü Belirtileri: Reflü Hastalığının Belirtileri; Yutma güçlüğü, Kanama, Boğulma hissi, öksürük, ses kısıklığı, Kilo kaybı olarak sayılabilir. Alkol ve sigara kullanımı, fazla yağlı yiyecekler, aşırı beslenme, şişmanlık gibi etkenler de Reflü oluşumunu kolaylaştırır.
Reflü Tedavisi: Kesin teşhis konulduktan sonra üç farklı tedavi seçeneği vardır. Bunların başında hastanın yapması gerekenler gelir. Bunlar; Yatarken başı normalden daha yukarıda olacak şekilde yatmak, Aşırı beslenmemek, Alkol ve sigaradan uzak durmak, Yatmadan 3 saat önce yemeyi kesmek, Çay, kahve, çikolata, kolalı içeceklerin kullanımını azaltmak, Dar giysilerden kaçınmak.
Tedavide uygulanan diğer seçenekler ise ilaç tedavisi ve ameliyattır. İlaç tedavisinde, asit salgısını azaltan yada asidin zarar vermesini engelleyen ilaçlar kullanılır. Eğer ilaç tedavisi ile hastanın şikayetleri geçmiyorsa ya da ilaç tedavisi kanama gibi yan etkiler meydana getiriyorsa, bu durumda cerrahi tedavi seçeneği uygulanır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.