Malzemeler: 4-5 adet Gül Hatmi (Afrika Çiçeği olarak ta tanınır), 1 Kahve kaşığı Mate yaprağı (3-4 adet ), 3 adet Ardıç Tohumu, 2 yemek kaşığı Kuşburnu, 3 yemek kaşığı Ebegümeci, 1 adet Zencefil, 1 adet Tarçın, 1 yemek kaşığı Melisa, 2 yemek kaşığı Sinameki, 2 yemek kaşığı Civan Perçemi, 3 yemek kaşığı Ihlamur, 2 çay kaşığı Tere tohumu, 3 yemek kaşığı Elma kurusu.
Hazırlanışı: Malzemeler karıştırılıp harmanlandıktan sonra havanda dövülerek ya da blender dan geçirilerek toz haline getirilir. Elde edilen tozdan bir sürahiye 2 yemek kaşığı kadar konulup, üzerine de 2 su bardağı kaynar suyu ilave edilerek 15 dk.kadar demlenmesini bekledikten sonra içilebilir. Malzemelerin oranı çok önemli olduğunu ve çaydan günde 3-4 bardak tüketilebilir
Pervin Bulgak

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu