Malzemeler: 4-5 adet Gül Hatmi (Afrika Çiçeği olarak ta tanınır), 1 Kahve kaşığı Mate yaprağı (3-4 adet ), 3 adet Ardıç Tohumu, 2 yemek kaşığı Kuşburnu, 3 yemek kaşığı Ebegümeci, 1 adet Zencefil, 1 adet Tarçın, 1 yemek kaşığı Melisa, 2 yemek kaşığı Sinameki, 2 yemek kaşığı Civan Perçemi, 3 yemek kaşığı Ihlamur, 2 çay kaşığı Tere tohumu, 3 yemek kaşığı Elma kurusu.
Hazırlanışı: Malzemeler karıştırılıp harmanlandıktan sonra havanda dövülerek ya da blender dan geçirilerek toz haline getirilir. Elde edilen tozdan bir sürahiye 2 yemek kaşığı kadar konulup, üzerine de 2 su bardağı kaynar suyu ilave edilerek 15 dk.kadar demlenmesini bekledikten sonra içilebilir. Malzemelerin oranı çok önemli olduğunu ve çaydan günde 3-4 bardak tüketilebilir
Pervin Bulgak
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.