Ani olarak ortaya çıkabilen endişe veya kaygı nöbetine panik atak denmektedir. Bu nöbet durumu kişinin sadece psikolojik halinde değil vücudunda da bazı fiziksel belirtiler ortaya çıkarır .Bu belirtiler panik atak geçiren kişide yoğun bir korku ve rahatsızlık duygusu yaratır. Bu yoğun duygular içerisindeki kişi çok kötü bir durum olacağını, sonunun geldiğini , öleceğini veya kalp krizi geçireceğini düşünür. Nitekim bu düşüncelere kapıla kişi doğal olarak o ortamdan uzaklaşmak ve yardım alabileceği bir sağlık kuruluşuna gitmek ister. Gidilen hastanede veya acil serviste herhangi bir girişime gerek kalmaksızın bu belirtiler geçer ve kişi kendini daha iyi hisseder.
Panik atak nöbeti sırasında aşağıda sayılan belirtiler görülebilir. Bu belirtilerden 4 tanesinin görülmesi panik atak için yeterlidir.Nöbet sırasında kişilerde genel olarak bu belirtilerden 7-10 tanesi görülmektedir.
Panik Atak Belirtileri Çarpıntı, kalp sesini duyduğunu belirtme, Terleme, Titreme, Nefes darlığı ya da boğuluyorum hissi, Nefesin kesilmesi, Göğüs ağrısı ya da göğüste sıkıntı, Bulantı , karın ağrısı, Baş dönmesi, sersemlik hissi, düşecekmiş ya da bayılacakmış gibi olma, Dış dünya yada kendisi gerçekliğini kaybetmiş gibi hissetme (Derealizasyon ya da Depersonalizasyon ), Kontrolünü kaybedeceği ya da çıldıracağı korkusu, Öleceğini Düşünme, Uyuşma ve karıncalanma duygusu, Üşüme ürperme ve ateş basması
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.