Malzemeler: 1 kg kabuklu midye, 1 adet orta boy soğan, 1 adet kıvırcık, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1/2 tatlı kaşığı kekik.

Sos: 1 diş sarımsak, 15-20  fesleğen yaprağı, 6 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı sirke, tuz, karabiber.

Hazırlanışı: İnce kıyılmış soğanı, kuvvetli ateşte ve zeytinyağında kekikle birlikte sarartın. Sonra tencereye midyeleri atın ve midyelerin kabuklarını açılana dek çevirerek pişirin. Sonra midyeleri açıp içlerini çıkarın.

Sos: Sarmısağı fesleğen yaprakları ile birlikte dövün ve üzerine 6 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirip iyice karıştırın. Sonra sirkeyi, tuzu ve karabiberi de ekleyin. Midyeleri bu sosla iyice harmanlayın ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Servis yaparken salata yapraklarını tabaklara yayın ve üzerlerine soslu midyeleri paylaştırın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu