Malzemeler: 1 büyük boy kereviz (soyulmuş,dörde kesilmiş), 1 adet sıkılmış limon, 200 gr doğranmış mantar (kıyım kesilmiş), 1 adet doğranmış soğan (kıyım kesilmiş), 2 adet doğranmış çarliston biber, 100 gr sıvı yağ, Yeterince tuz ve biber, 100 gr rendelenmiş kaşar. Beşamel sosun malzemesi: 100 gr un, 600 gr süt, Yeterince tuz, 1 adet yumurta sarısı.
Yemeğin Tarifi Kerevizi soyduktan sonra dörde kesip limonla kaynamış suda haşlayıp soğuk suya çıkarın.
Bu arada beşamel sosu yapmak için tencereye yağ koyun. Yağ eridikten sonra un ilave edin. Çırpma teliyle un pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sütü ilave ederek yumurta sarısı ve tuzu ilave edin.Sos bir kere kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Bu arada kerevizin harcını elde etmek için bir tavada soğan, mantar ve biberleri bir güzel kavurun. Yaptığınız bu malzemeyi kerevizlerin üstüne koyun.
Beşamel sosu da mantarların üstüne koyup kaşarı ilave ederek bir fırında kaşarı kızartıp servise sunabilirsiniz.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu