Malzemeler: 500 gr Brüksel lahanası, 250 gr havuç rendelenmiş, 100 gr kuru hurma, doğranmış.
SOS: 150 gR yoğurt, soğutulmuş, 2 yemek kaşığı mayonez, 2 yemek kaşığıı taze portakal suyu tuz ve karabiber, 2 yemek kaşığı doğranmış taze soğan.
SERVİS İÇİN: 2 baş hindiba veya 1 marul göbeği, ayıklanıp yapraklara ayrılmış, 25 gr ceviziçi.
Yemeğin Tarifi
Lahanaları ayıklayıp sert ve rengi gitmiş dış kabuklarını ayırın. İyice yıkayıp süzdükten sonra kağıt havluyla kurulayın.
Keskin bir bıçakla lahanaları doğrayıp rendelenmiş havuç ve hurmalarla birlikte büyük bir kaba koyun. İyice karıştırın.
Sosu yapmak için: Yoğurdu, mayonezi ve portakal suyunu karıştırın. Tuz, biber ve taze soğanı ekleyin.
Sosu sebzelerin üstüne döküp karıştırın. Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın. Üstünü kapatıp en aza l saat buzdolabında tutun.
Servis yapmak için: Derin yuvarlak bir kabın içine hindiba veya marul yapraklarını yerleştirin. Soğutulmuş salatayı ortasına koyup cevizle süsleyip servis yapın.
ALTERNATİF: Hurma yerine 2 yemek kaşığı kuru üzüm kullanabilirsiniz
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.