Malzemeler: 1 Paket Yumurtalı Spagetti, 250 gr Dana Kıyma, 1 Soğan, 1 Yumurta, 2 Çorba Kaşığı Et Suyu, 2 Su Bardağı Domates Ezmesi, 2 Çorba Kaşığı Bayat Ekmek İçi, 2 Çorba Kaşiği Zeytinyağı, 3-4 Dal Maydanoz, 1 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi, 1 Tutam Taze Fesleğen veya Nane, Tuz.

Yemeğin Tarifi

Soğanı kıyıp 1 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı su ile hafifçe pişirin. Et suyunda ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, yumurta ve peyniri kariştirin. Tuz ve kıymayı ilave edip yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Izgarada kızartın.

Domatesi fesleğenle birlikte 10 dakika pişirin. Tuz, kalan yağ ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp domates sosu ve köftelerle karıştırın. Taze fesleğen ya da nane yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Sonraki
Sonraki Konu:
Mantı Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu