Malzemeler: 500 gr Makarna, 90 gr Tereyağı (6 Çorba Kaşığı), 1 Büyük Soğan, 1 Diş Sarmısak, 1 Çorba Kaşığı Kereviz(Rendelenmiş), 1 Çorba Kaşığı Havuç, 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz, 1 Kahve Kaşığı Karabiber, 1 Defne Yaprağı, 150 gr Dana Kıyması (Yağsız), 3 Çorba Kaşığı Salça, 12 Su Bardağı Su.

Yemeğin Tarifi

Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ve sarmısağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz. Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız.

Bu arada makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 dakika makarna iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz. Sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız.

Kategoriler:
Etiketler:
Önceki
Önceki Konu:
Erişte Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu