Malzemeler: 4 adet enginar İçi için: 4 adet haşlanmış yumurta, 200 gr. karides, 3 çorba kaşığı sirke, 5 adet salata yaprağı, 1 kutu krem peynir, 1 tatlı kaşığı kişniş.
Yemeğin Tarifi Enginarların dış kabuklarını soyun. Ters çevirip içlerindeki mor renkli yaprakları ve tüyleri temizleyin. Yaprakların bir bölümünü süsleme için ayırın.
Enginarları yarım limonla ovun. Tuzlu kaynar suda yarım saat haşlayın. Karidesleri sirkeli suda haşlayıp, kabuklarını soyun.
Sosu için krem peynir, kişniş, ince kıyılm haşlanmış yumurta ve ince kıyılmış salata yapraklarını karıştırın.
Karidesleri haşlanmış enginarların içine dizin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin İnce kıyılmış dereotu ve enginar yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu