MALZEMELER

İç pilav malzemeleri: 1 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı rendelenmiş badem, 1 demet maydanoz (ince kıyılmış), 1 su bardağı su, 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber, 1 yemek kaşığı karareyhan, ½ çay kaşığı, karabiber, 1 çay kaşığı tuz

Kaburga malzemeleri: 1,5 kg kaburga eti, ½ yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı karabiber, 3 su bardağı su.

HAZIRLANIŞI

İç pilavın hazırlanışı: Pirinç ile bademi tereyağında kavurun. Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın. Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın. Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın.

Kaburganın hazırlanışı: Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin. Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın. Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Kaburgayı doldururken içine boşluk bırakın eğer boşluk kalmazsa kaburganın patlama ihtimali vardır. www.kadincazayiflama.com

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: