Kansızlık (Demire Bağlı Anemi) için Kereviz-Ispanak Kürü :
Malzemeler: 250 Gr. ıspanak ve kabuğu soyulmuş halde 200 gram kereviz.
Kaynayan 1 litre su içerisine 200 Gr. ince ince dilimlenen kerevizleri atarak hafif  ateşte 10 dakika civarı haşlayın. Haşladıktan sonra üzerine 250 Gr. ıspanağı ekleyerek  ağzı kapalı şekilde 5 dakika daha haşlamaya devam edin. Ardından soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra tülbentle süzerek suyunu temiz bir cam şişeye koyunuz ve buzdolabında muhafaza ediniz. Uygulanışı: Sabahları aç karına ya da kahvaltıdan 1 saat sonra 1 su bardağı (200 gram) içilir. Akşam ise aç karına ya da akşam yemeğinden 1 saat sonra 1 su bardağı (200 gram) içilir. 15 gün süreyle sabah ve akşam kullanımına ara vermeden devam edilir. 15 gün sonra 10 gün ara verilir. 10 gün aradan sonra yine aynı şekilde tekrar sabah ve akşam olmak kaydıyla 15 gün kereviz-ıspanak kürü kullanımına devam edilir. Toplam 30 günlük ( verilen ara ile 40 gün) uygulama ile kür kullanımı bitirilir.
200 Gr. kerevizin yumrusunun yerine kerevizin sadece yeşil yapraklarını ve saplarını da kullanabilirsiniz. 3 adet saplı (dallı ve yapraklı kısımları, yaklaşık 150 Gr.) kereviz kür hazırlanması için yeterli olacaktır. Bu şekilde hazırlanırsa haşlama süresi 3 Dk.'dır. 3 dakika dolunca 200 Gr. ıspanak ilave edilerek 5 dakika daha haşlamaya işlemine devam edilir. Ilıdıktan sonra tülbent yardımı ile  süzülür ve temiz bir cam şişeye doldurulur. Tüketim şekli ilk hazırlama şeklindeki ile aynıdır.
Avokado: Haftada 2 adet tüketilecek avokado, anemiye karşı mükemmel bir ilaçtır. Avokado anemiye karşı önleyici ve koruyucudur. Prof Dr İbrahim Saraçoğlu avakado tüketilmeyen durumlarda ise yukarıda verdiğimiz kereviz ıspanak kürünü anemi hastalığına karşı alternatif olarak uygulamıştır.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: