Kış aylarının kâbusu gripten A ve C vitaminli diyetle korunmak mümkün. Vitamin kaybını önlemek için sebzeleri kapta yıkamak ve meyveyi hemen tüketmek gerek. Dondurucu soğuklarda kış hastalıklarına, özellikle gribe yakalanma riski daha da artıyor. Diyetisyen Aşkın Yüksel de enfeksiyon hastalıklarından korunmanın en önemli yolunun vücut direncini artırmaktan geçtiğini anımsatarak, "Vücut direncini artırmak için yeterli ve dengeli beslenmek şart" diyor. Yüksel, kışın özellikle A ve C vitamini ihtiyacımızın daha da arttığına işaret ediyor.
1. GÜN
Kahvaltı: 1 bardak havuç suyu, 1 kibrit kutusu peynir, 1,5 dilim ekmek, Domates, yeşil biber Öğle: 140 gram dana rosto, 3 kaşık püre, 4 kaşık bezelye, havuç, 1 dilim kepek ekmeği, Salata Akşam: Yağsız domates çorbası, 5 ızgara köfte, 4 kaşık zeytinyağlı pırasa, 1 dilim ekmek, Salata Gece: 1 elma
2. GÜN
Kahvaltı:Ballı süt, 1,5 dilim kepek ekmeği, Domates ve salata Öğle:Mantar çorbası, Kıymalı ve pirinçli semizotu, Bir kase cacık, Salata Akşam: Mercimek çorbası, 2 yumurtalı menemen, 1 dilim kepek ekmeği, Salata Gece: Şekersiz kuşburnu çayı, 3 - 4 adet kepekli bisküvi, Light peynir
3. GÜN
Kahvaltı: Limonlu şekersiz ıhlamur, 2 ızgara sosis, 1 dilim kepek ekmeği, Domates, Salatalık Öğle: 3 yağsız biber dolması, 3 küçük parça ıspanaklı börek, Light yoğurt , Salata Akşam: Ezogelin çorba, 1 tavuk göğsü, 4 yemek kaşığı içli pilav, Salata Gece: 2 armut

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu