- Dümdüz bir karna sahip olmak için öncelikli olarak yeme-içmenize dikkat etmelisiniz.
- Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği saatlerinizi sabitleyin.
- Öğünlerinize en az yarım saat ayırın.
- Asla hızlı yemeyin.
- Doyduğunuzu hissettiğiniz anda yemeği bırakın.
- Karnınızdan nefes almayı ve rahatlamayı öğrenin.
- Ağzınız doluyken konuşmayın. Çünkü fazla hava yutmuş olursunuz ve bu sizde şişkinlik yaratır.
- Çiğ sebzeler, pişmişlere oranla daha fazla şişkinlik yapar. Bu nedenle, sebzeleri pişirerek yiyin. Ama asla fazla pişirmeyin; vitamin değerlerinden kaybederler.
- Kuru fasulye ve nohut, en fazla şişkinlik yaratan ve gaz yapan besinlerin başında gelir. Bu nedenle, pişirmeden önce mutlaka 2 saat yumuşamaları için suda bırakın. Mümkünse daha sonra kabuklarından ayırın. Ayırmıyorsanız, birkaç dakika haşlayıp, ilk suyunu dökün. İyi pişirin ve yavaş yavaş, iyice çiğneyerek tüketin.
- Anason, kekik ve biberiye, sindirimi kolaylaştırır. Bu bitkiler, kaynatarak içerseniz, şişkinliğinizi alır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.