Et ve türevleri, süt ve türevleri, yumurta, kuru baklagiller, protein yönünden zengin gıdalardır. Uterusta gelişmekte olan fetus protein depolar ve gelişim süreci sonunda ( 37 - 40 hafta ) 9.25 gr protein biriktirmiş olur. Bu nedenle gebenin hem bu depolomaya cevap vermek ve hem de kendi ihtiyacını karşılayabilmek için protein gereksinimi artar.
Gebelikte gerekli protein ihtiyaçlarının karşılanması için hazırlanan günlük yemek listesi:
Sabah
Domates veya salatalık: 1 adet
İyi pişmiş yumurta: 1 adet
Peynir veya çökelek: 1 kibrit kutusu kadar
Çavdar ekmeği: 1 dilim
Bal veya reçel: 1 tatlı kaşığı
Şekersiz süt: 1 bardak
Öğle
Etli sebze yemeği: 1 tabak
Yoğurt: 1 Kase
Yeşil salata: İsteğe bağlı
Çavdar ekmeği: 2 dilim
İkindi
Elma, şeftali, portakaldan: 1 adet
Pestil, bastık, kuru yemiş: 1 adet
Akşam
Kıymalı, cevizli kepekli makarna: 1 tabak
Yoğurtlu havuç veya kabak salatası: 1 kase
Meyve: 1 tane
Ekmek: 2 dilim
Gece
Süt: 1 su bardağı
sütlü tatlı: 1 kase
Hamilelikte üzerinde önemle durulması gereken konulardan biride ne kadar su içilmesi gerektiğidir. Çünkü hamile kadının temel ihtiyaçlarından birisi de sudur. Vücudumuzun yüzde 70′ini oluşturan suya olan gereksinim hamilelikte çok daha artar. Su plasenta içindeki sıvıda yaşayan bebek ve böbreklerini daha süratlı bir biçimde temizlemek zorunda olan anne için vazgeçilemez bir ihtiyaçtır. Bu nedenle de hamilelik sırasında ne kadar su içilirse o kadar faydalıdır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.