Özellikle Ege bölgesinde yoğum şekilde yapılan enginar dolması tarifi.

Malzemeler: 6 adet enginar, 2 çorba kaşığı yağ, 1 çorba kaşığı un, 2 kaşık pirinç, 200 gr kıyma, 2 adet limon, dereotu, soğan, tuz.

Hazırlanışı: Enginarları ayıklayıp, limonla ovun. Limonlu, unlu ve tuzlu suya atın. Kıymanın içine ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, biber,tuz ve margarin katıp iyice kanştırın.

Enginarları unlu sudan çıkartıp, çanak şeklindeki kısımlarını, hazırladığınız kanşımla doldurun ve bir tencereye yerleştirin, su ve limon suyunu üzerlerine gezdirip kapağını kapatın ve enginarları yumuşayıncaya dek pişirin.

Bir adet yumurta ve 2 adet limonun suyunu ile terbiye yapıp üzerine gezdirin, dereotu ilave edip sıcak servis yapın. www.kadincazayiflama.com

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu