Kazandibini light sütle hazırlayın.
En iyi Ramazan tatlısı light süt ile yapılan ve üstüne bol tarçın serpilmiş kazandibidir. Güllaç ara öğünde yenirse, aşırı şeker ile yapılmazsa ve içine bol ceviz konulursa yararlı olur.
Ramazan ayında tatlı yerken dikkatli olmak gerekir. Hiç bir tatlı iftarda ve sahurda yenmemelidir. Hepsi ara öğünde tüketilmeli, üstüne de bol tarçın serpilmelidir. Porsiyon miktarına dikkat edilerek, haftada üç kez tatlı yenilebilir.
Hamur tatlısını önermem
Hamur işi ya da kızartılmış tatlılar yerine; fırında pişirilmiş meyve tatlıları, sütlü tatlılar, meyve salataları, güllaç ve kuru meyveleri tercih etmek daha sağlıklı olacaktır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.