Malzemeler: 2 Su Bardağı Süt, 5 Kahve Fincanı Un, 6 Yumurta, 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Kesme Şeker, 8 Top Dondurma, Tuz.
KARAMEL SOS MALZEMESİ: 1.5 Su Bardağı Tozşeker, 1 Limonun Suyu, 1/2 kg Krema, 100 gr Çikolata.
Yemeğin Tarifi
Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.
Küçük bir teflon tavaya elde ettiğiniz karışımdan yarımşar kepçe alarak dökün ve tavayı sallayarak iyice yayılmasını sağlayın. İki tarafı da kızardıktan sonra teker teker servis tabağına alın.
Karamel sos için önce şekeri tavada kahverengi olana kadar çevirin. Limon suyunu şekerin üzerine döküp kremayı ekleyin. Çikolatayı sos kıvamında eritin.
Kreplerin ortasına 2 top dondurma koyarak rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerlerine birer kaşık karamel ve çikolata sos dökerek servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.