Malzemeler: 750 gr Orta Yağlı Kıyma, 3 Adet Yumurta, 2 Çay Kaşığı Karabiber, 2 Çay Kaşığı Köfte Baharı, 1/2 Çay Bardağı Hardal, 2 Adet Havuç, 2 Adet Patates, 1 Demet Maydanoz, 2 Dilim Bayat Ekmek İçi, 1 Adet Soğan, 1 Çay Bardağı Konserve Bezelye, Tuz, Çok Az Sıvı Yağ, Alüminyum Folyo.

Yemeğin Tarifi

Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım. Bütün malzemeleri özleşene dek yoğuralım. Kare şeklindeki bir fırın tepsisinin içine alüminyum folyoyu yayalım. Alüminyum folyonun üzerini çok az sıvı yağ ile yağlayalım. Üzerine özleşene dek yoğurduğumuz kıymayı elimizle bastırarak yayalım. Bu arada su dolu bir tencerenin içinde patatesleri ve havuçları yumuşayana dek haşlayalım. Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Bir kabın içine rendelenmiş patatesleri, tuzu ve karabiberi koyarak yoğuralım. Havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayarak konserve bezelyelerle karıştıralım. Tepsinin içine koyduğumuz kıymanın üzerine hardalı sürelim. Hardalın üzerine de patates püresini yayalım. Bezelye ve havuç karışımını köfte harcının üzerine döşeyelim. Alüminyum folyoyu kenarlarından tutarak yuvarlayalım. Köfteyi orta ısılı fırında pişirelim. Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çıkartalım. Köfteyi dilimledikten sonra servis yapalım.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu