Malzemeler: 1 Koyun Barsağı (600 gr, delik olmayan), 2 Akciğer (çok ince kıyılmış), 2 İri Soğan (rendelenmiş), 200 gr Pirinç (1 su bardağı) (ayıklanıp yıkanmış), 1/4 Su Bardağı Su, 1 Çay Kaşığı Tuz, 1 Kahve Kaşığı Karabiber.

Yemeğin Tarifi: Bumbar dolmasını 1 çay kaşığı tuzla dövülmüş bir diş sarmısağı 3 çorba kaşığı zeytinyağla karıştırarak hazırlayacağınız sosla birlikte servis ediniz.

Koyun bağırsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla bir elinizle de içini sıyırarak iyice yıkayınız. Bağırsağın bir ucunu iple bağlayıp, kalan malzemeyi birkaç kere harmanladıktan sonra öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz. Öteki ucu da bağladıktan sonra, iğne ile 4-5 yerinden delip, bol kaynar suda haşlayıp suyunu süzünüz. Bir servis tabağına alıp servis ediniz.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu