Bebeğinizin kıyafetlerini sıkça değiştirmek zorunda kalacağınızdan, yeterli sayıda kıyafet almanız gereklidir. Yeterli sayıda çorap, body, tulum almalısınız. Tulumu mevsimlik almaya özen gösterin. İlk dönemlerde bebek çok hızlı büyüyeceğinden alınan kıyafetler de hızlı bir şekilde küçülebilir, bu nedenle gereğinden fazlasını almamaya çalışın.

Yeni doğan bebekler özellikle başlarından kolay ısı kaybettiklerinden, her zaman mevsime uygun incelikte bir şapka giydirin. Küçük bebekleri sıkı giydirmiş olsanız da, çok soğuk kış günlerinde uzun süre dışarıda tutmayın.

İlk aylarda en çok kullanacağınız giyisi yakası geniş açılabilen ve alt tarafı çıtçıtlı olan fanilalar, üst kısımdan bacak arasına kadar önünde ve ağ kısmında çıt çıt olan patikli tulumlar, yüzünü tırnaklarıyla çizmemesi için eldivenler, geceleri kullanabileceğiniz tulumlar, çoraplar, patikler ve kış için sokak giyisileridir. En önemli giyisilerden biride ayakkabılardır. Yumuşak ve bebeğin ayaklarını çok sıkmayan ama çokta bol olmayan, ayağını yeterince kavrayan mümkünse ortepedik bir ayakkabı seçin, ilk aylarda evde yere çıplak ayak veya kaymayan çoraplarla basmasını sağlayın, hem daha sağlıklı olacaktır ve hemde daha dengeli basacaktır.

Giyisi seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurların başında, bebeğin hassas cildine zarar vermeyecek, Sentetik olmayan kaliteli ve pamuklu kumaşlardan yapılması, rahat giyilip çıkarılabilir ve teferruatı az giyisiler olmalı, sık yıkanmaya ve ütülenmeye elverişli giyisiler olmalıdır. www.kadincazayiflama.com

Bebeğin tenine değen giysilerin yumuşak pamuklu kumaştan olması, dikişlerinin batmayacak şekilde olması önemlidir. Bebeğin giysilerini, kendiniz için kullandığınız deterjanla yıkamayın.

En iyisi sabunla yıkamaktır. Sabun tozlarının otomatik makinelerde kullanılabilenleri de mevcuttur. Ancak bebeğin makineyi doldurabilmek için yeterli giysisi olamayabilir. Bu yüzden elde yıkayacak tozlardan da bulundurmanızda fayda vardır.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu