Malzemeler: 2 Su Bardağı Pirinç, 1 Ayva, 2 Soğan, 300 gr Kestane, 150gr Ceviz, 3 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı, 2 Çorba Kaşığı Tozşeker, 2 Tatlı Kaşığı Tarçın, 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı, 1 Limon Suyu, 3 Su Bardağı Sıcak Su, Birkaç Dal Maydanoz, Tuz, Karabiber.
Yemeğin Tarifi
Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde başlayıp süzün. Ayva ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su,tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin
Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. İri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın. Uzerine kağıt örtüp kapağı kapalı olarak kısık ateşte demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.