Hamuru İçin: 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ, 1 Adet Yumurta, 1 Tatlı Kaşığı Tuz, 6 Su Bardağı Un, Yeterince Su.
Sosu İçin: 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 250 gr Kıyma, 1 Adet Sivribiber, 1 Çorba Kaşığı Salça.
Yemeğin Tarifi
Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurta, su ve tuzla yoğurarak hamur yapalım. Hamuru bezelere ayırarak 15 dakika bekletelim. Bezelerden ince yufkalar açalım. Yufkaları küçük kareler şeklinde keselim. Yıldız şeklinde katlayıp, yağladığımız tepsiye dizip, fırında kızartalım. Sosu için; kıymayı yağda kavuralım. Kıyılmış yeşil biberi ekleyip üzerine bir bardak suda eritilmiş salçayı dökelim. Sarmısaklı yoğurtla servis yapalım.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.