Mandalina kabuğu ile çilek ve yabanmersini gibi meyvelerin dış yüzeyinde bulunan bir maddenin kanserle savaşmada etkili olduğu belirlendi.

Meyveleri soymadan yiyin

İngiltere'deki Leicester Eczacılık Fakültesi'nin araştırmasında, bu meyvelerin kabuklarında veya dış yüzeylerinde bulunan salvestrol Q40 adlı bir bileşiğin kanser hücrelerinde bulunan bir enzime saldırarak tümörleri yok ettiği tespit edildi.

Ancak, meyvelerin soyularak yenmesi veya meyve suyu olarak tüketilmesi halinde salvestrollerin kaybolduğu belirtildi.

Araştırmacılar, elde edilen bulgular sayesinde akciğer, meme, yumurtalık ve prostat gibi kanser türlerine karşı yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilebileceğini söyledi. Araştırma ekibinden Dr. Hoon Tan, insanların artık meyveleri soyarak yemeyi tercih etmelerinin kanser vakalarının artmasında etkili olabileceğini kaydetti.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu