Malzemeler: 4 adet yumurta, 125 gr margarin (eritilmiş), 1 yemek kaşığı yoğurt, Yarım limonun suyu, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı un, 20 adet kuru kayısı, 1 çay bardağı çekilmiş ceviz, fındık.

Yemeğin Tarifi

Kayısıları sıcak suda on dakika haşlayın. Kelepçeli kalıbı yağlayın. Kayısıları dizerek üzerine toz şeker, ceviz içi ve fındık içini serpin. Bir kapta erimiş margarin, şeker, yumurta, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, un ve limon suyunu koyup çırpın. Yapmış olduğunuz bu karışımı kayısıların üzerine dökün. 160-170 derecede pişirin. Servis tabağına dikkatlice ters çevirip servise sunun.

Önceki
Önceki Konu:
Kakolu Kek Tarifi
Sonraki
Sonraki Konu:
Limonlu Kek Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu