Malzemeler: 500 gr Az Yağlı Kıyma, 1 Adet Soğan, 2 Dilim Bayat Ekmek İçi, 1 Adet Yumurta Sarısı, 1 Tutam Tuz, 1 Tutam Karabiber, 1 Tutam Kimyon, 6-7 Sap Maydanoz, Kızartmak için Sıvı Yağ.

Yemeğin Tarifi

Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip ıslattığımız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edelim. İnce ince kıyılmış maydanozu ve diğer malzemeleri kattıktan sonra kıymayı iyice yoğuralım.

Kıymayı, lezzetli olması ve daha iyi yapışmasi için sert bir zemine bir kaç kez vurun. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle ince uzun bir şekil verin. Kızgın yağa atarak köfteleri pişirerek, sebzeyle servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu