Malzemeler: 8 Parça Kemikli Kuzu Eti, 5 Adet Kuru Soğan, 1 Çay Kaşığı Tarçın, 2 Adet Karanfil, 2 Çay Kaşığı Tuz, 2 Çorba Kaşığı Margarin, Bir Miktar Yoğurt, Yeterince Su.

Yemeğin Tarifi

Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım.Bol su ile iyice pişirelim.Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyelim. Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim.Etleri kemiklerinden ayıralım.Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım.

Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirelim.Tarçın,karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım. Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edelim.20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapalım.

Kategoriler:
Etiketler:
Önceki
Önceki Konu:
Dana Kapama Tarifi
Sonraki
Sonraki Konu:
Elbasan Tava Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu