Malzemeler: 2 adet mezgit balığı filetosu, 1 su bardağı pirinç, 2 adet soğan, 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık, 1 çorba kaşığı dolmalık üzüm, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı kıyılmış nan, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu, Karabiber, tuz, 150 gr. yaprak.
Yemeğin Tarifi   Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın. Soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.
Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın.
Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu