Malzemeler: 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci, 1 Yemek Kaşığı Sahlep, 6 Su Bardağı Süt, 2 Su Bardağı Kavun Suyu, 4 Dilim Kavun, 1 Su Bardağı Şeker, 1 Yemek Kaşığı Rakı.
Yemeğin Tarifi
Pirinci, süt ile pişirdikten sonra kavun suyunu ilave edin. Şeker ve sahlebi beraber karıştırarak kaynayan sütlü pirince ekleyin.
Bütün malzemeyi karıştırarak kısık ateşte pişirdikten sonra rakıyı döküp, soğumaya bırakın. Buzdolabında dondurarak kavun dilimleri ile servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.