Malzemeler: ½ Kg Vişne veya 1 Paket Dondurulmuş Vişne, 3 Su Bardağı Şeker, 3 Su Bardağı Su, 1.5 Paket Tuzsuz Etimek, ½ Paket Krem Şanti, ½ Su Bardağı Süt, 1 Adet Muz.
Süslemek İçin: Antep Fıstığı.
Yemeğin Tarifi
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tencereye alalım. Şeker ve su ilavesi ile kaynatalım. Etimeklerin ilk katını tepsiye dizelim. Üzerine sıcak vişne şerbetini vişne taneleriyle birlikte dökelim. Diğer etimekleri üzerine dizelim. Tekrar vişne şerbetinden dökelim. Şerbetini emene dek bekletelim.
Krem şanti ile sütü karıştıralım. Koyulaştırdığımız krem şanti ile süsleyelim. İnce kesilmiş muz dilimlerini her bir etimek diliminin üzerine dizelim. Üzerine (arzuya göre) dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapalım.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.