Malzemeler: 1 kg. bakla, 50 gr. pastırma, 5 adet domates, 2 diş sarmısak, 1 adet büyük boy soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı tavuk suyu, 1 tatlı kaşığı kekik, 1/2 tatlı kaşığı iri kıyılmış tane karabiber, Tuz.
Sosu İçin: 1.5 çorba kaşığı sirke, 1/2 tatlı kaşığı bal.
Yemeğin Tarifi
Domateslerin çekirdeklerini çıkartıp iri kuşbaşı doğrayın. Pastırmaları, çemenini çıkardıktan sonra ince kesin.
Zeytinyağını bir tavada ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyerek hafif pembeleşinceye kadar kavurun, sarımsağı ilave edip kavurmaya 1 dakika daha devam edin. Bakla, domates, tavuk suyu, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin. Bakla yumuşayıncaya kadar pişirin.
Salatayı servis tabağına alın, ılındıktan sonra buzdolabında 10 dakika soğutun.
Balla sirkeyi karıştırın. Buzdolabında soğuttuğunuz salatanın üzerine gezdirin, karıştırdıktan sonra servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.