Malzemeler: 2 Su bardağı pirinç, 1 Adet tavuk, 1 Su bardağı nohut, 2 Soğan, 3 Bardak tavuk suyu, 2 Kaşık tereyağı, Tuz, karabiber, yenibahar.
Yapılışı: Tavuğu ve akşamdan ıslatılmış nohutu ayrı ayrı haşlayınız. Tavuğun etlerini deri ve kemiklerinden ayırarak iri iri parçalayınız. 1 Kaşık yağda soğan rendesi ile tavukları hafif kızartınız. Bir tencereye önce tavukları, üstüne iyice haşlanmış nohutları, rende havuçları en üstüne de kaynar suda bekletilmiş, yıkanmış, süzülmüş pirinci ilave ediniz. Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak tavuk suyu ilâve ediniz. Üzerine 1 kaşık yağ koyarak kapağını kapatınız ve ağır ateşte 1 saat pişiriniz. Tencereden daha geniş çapta servis tabağına ters çevirerek servis yapınız.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.