Malzemeler: 1 Kg Kabuğu Soyulmuş Balkabağı, 3 Çorba Kaşığı Pirinç, 1/2 Kg Kuzu Kıyması, 1 Tutam İnce Kıyılmış Taze Nane, 4 Çay Kaşığı Kırmızıbiber, 1 Çorba Kaşığı Salça, 2 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Tutam İnce Kıyılmış Maydanoz, Tuz.
Yemeğin Tarifi
Balkabağını dilim dilim kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Ortadan ikiye ayırın. Üzerindeki etli kısmın yarısını zarar vermeden kabaktan sıyırın. Dilimin içini bir kaşık yardımıyle oyun.
Pirinci yıkayın. Yağlı kuzu kıyması, ince kıyılmış nane, rendelenmiş soğan ile tuzu, biber ve salçanın yarısını karıştırıp kabakların içine doldurun. Üzerine kabaklardan ayırdığınız parçaları kapatın.
Tereyağı, salça, tuz ve biberi bir tencereye alın. 2 dakika karıştırarak koyu bir sos elde edin. 1 su bardağı su ilave edin. Bir taşım kaynatın. Kabakları bir tencereye koyun. Hazırladığınız sosu üzerine dökün. Yumuşayana dek pişirin. Tencereden aldıktan sonra maydanozla süsleyip servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.