Malzemeler: 1 Kg Kırmızı Biber, 400 gr Orta Yağlı Kıyma, 2 Adet Soğan, 1 Demet Maydanoz, 2 Kahve Fincanı Pirinç, 1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ, 1 Çorba Kaşığı Salça, 1 Adet Domates, 1/2 Demet Taze Nane veya Dereotu, 1 Çay Kaşığı Dolma Baharı, Tuz,Karabiber, 1 Adet Et Suyu tableti.
Yemeğin Tarifi
Biberlerin sap kısmından kapak keselim. Kıymayı pirinci, küçük küçük doğranmış soğanları, ince kıyılmış nane ve maydanozu alalım. Sıvıyağı, karabiberi, dolma baharı, tuz ve salçanın yarısını ekleyelim. Domatesi de rendeleyerek ilave edelim ve karıştıralım.
Biberlerin içine hazırladığımız içten, ağız kısmından bir parmak eksik kalacak şekilde dolduralım. Biberleri, kapaklarını kapatarak tencereye dizelim.
Kalan salçaya biraz su ve et suyu tabletini ilave ederek biberlerin üzerine dökelim. Ağır ateşte pişirelim.
Not: Kırmızı biber özellikle sonbahar aylarında bol bulunur. Alırken yumuşak ve parlak kırmızı kabuklu olanlarını seçin. Buzdolabında en az bir hafta bozulmadan saklayabilirsiniz.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.