Malzemeler: 1 Karnabahar, çiçeklere ayrılmış, 500 gr arpacık soğanı, Tuz, 225 ml beyaz şarap, 125 ml su, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 3 domates, kabukları soyulup doğranmış, 3 yemek kaşığı kuru üzüm, 1 Çay kaşığı şeker, 1/2 çay kaşığı kekik, 1/2 çay kaşığı kişniş karabiber.
Yemeğin Tarifi
İki ayrı tencere dolusu suyu bir taşım kaynatın. Birine soğanları, diğerine ise karnabaharları koyun. Her ikisini de 5 dak haşlayıp süzdürün.
Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun. Tuz ve biberle tatlandırın. İyice karıştırın. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tenceredeki malzemeyi 5 dak. pişirin.
Bu sürenin sonunda soğan ve karnabaharı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dak. daha pişirin.
Delikli bir servis kaşığı kullanan sebzeleri servis tabağına, aktarın Tencerede kalan sosu tekrar kaynatı Sosu 5 dak. ağır ateşte kaynatarak çektirin. Sebzelerin üstüne koyup soğuyuncaya kadar bekleyin ve servis yapın.
DİKKAT: Karnabahar çiçeklerini fazla pişirmemeye dikkat edin. Hala sert olduklarını anlamak için pişirirken keskin bir bıçakla kontrol edin.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.