Prof Dr İbrahim Saraçoğlunun astım ve alerjik astım için uygulanacak Keçiboynuzu kürü (harnup kürü) için gerekli olan keçiboynuzunu (harnup) oldukça uygun fiyata pazardan ya da aktarlardan temin edebilirsiniz.Alacağınız harnupların koyu kahve renge yakın olmasına mümkün olduğunca özen gösteriniz. Açık kahve renkli olan keçiboynuzlarının etkisi yok denecek kadar azdır.
Keçiboynuzu Kürü : Nefes darlığı, alerjik nefes darlığı ve soğuk alerjisi durumunda kullanılabilir.
Hazırlanışı: Orta boydaki keçiboynuzlarından 6-7 tanesini önce soğuk su ile yıkayınız. Daha sonra bunları ufak parçalara halinde (3-4 cm uzunluğunda) kırarak, kaynamakta olan yarım litre civarındaki suyun içine atınız. Kısık ateşte 8-9 dakika kaynatınız. Soğuduktan sonra tülbent ile süzerek cam şişeye aktarınız.Bu kürü buzdolabında en fazla üç gün bekletebilirsiniz.Daha uzun süre bekletilirse kür bozulur.
Uygulama: Hergün düzenli olarak kahvaltı arasında ve akşam yemeğinden önce bir çay bardağı kürü içiniz. Yarım litre olarak hazırladığınız keçiboynuzu suyu 3 gün buzdolabında bozulmadan korunabilir.Yarım litrelik kür sürekli kullanımda 3 gün için ideal ölçüdür. Her 3 günde bir, kürü taze olarak hazırlamalısınız.
Aralıksız 20 gün uygulayınız. 20 gün tamamlandıktan sonra yine aynı şekilde ara vermeden 15 gün devam ediniz. 15 günlük kürü uygularken bir çay bardağı içerisine 1 çay kaşığı bal ilave edip karıştırınız, yine aynı şekilde kahvaltınız arasında ve akşam yemeğinden önce birer çay bardağı içiniz. Keçiboynuzu kürünü uygularken sabah kahvaltınızda ayrıca bal tüketmeyiniz.Bu dikkat edilmesi gereken bir husustur.
Dikkat: 5 ile 12 yaş arasındaki çocuklarda nefes darlığı ya da alerjiye bağlı nefes darlığı varsa, bu taktirde sadece bir çay bardağı sabah kahvaltısı arasında içilecektir. Akşam yemeklerinde içilmeyecektir.Bu sadece 5-12 yaş aralığındaki hastalar için geçerlidir. Kürü uygularken kahvaltıda ayrıca bal tüketmeyiniz. Daha faydalı olsun diye 1 çay kaşığından daha fazla bal ilave etmeyiniz.Ölçülerin arttırılması yarardan daha çok zarara neden olacaktır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.